nlde

In het kort

De Marathon Nationaal Landschap Winterswijk is meer dan de naam doet vermoeden. De nadruk van het evenement ligt op genieten. Het is dus geen wedstrijd om de snelste tijd, maar puur genieten van het prachtige landschap en lekkernijen die de streek biedt.

Opzet marathon

De komende editie van de Marathon Nationaal Landschap is alweer de zesde. In 2012 vond de 1e Marathon Nationaal Landschap plaats. Net als voorgaande jaren zetten deskundige routemakers zich weer in om een mooie aantrekkelijke route uit te zetten.

In 2017 komt er weer een nieuwe route! Voor de deelnemers is het mooi dat ze op andere, onbekende plekken komen en voor de organisatie is het weer een uitdaging.

Het deelnametarief bij voorinschrijving hebben wij iets kunnen verlagen! Je kan de marathon solo afleggen, als duo met een fietser en loper en ook als trio met twee fietsers en een loper. Deze trio-deelnemers lopen dan gemiddeld elk een derde marathon (14 km), maar kunnen dit ook anders verdelen. De organisatie maakt een klassement met  finishtijden op. ‘Als je zo’n enorme afstand hebt afgelegd, wil je toch wel het bewijs van je finishtijd zien. Maar het blijft een recreatieve marathon, waarbij het genieten van het landschap en de gezelligheid onderweg voorop staan’.

Mondriaan marathon

Na een zeer succesvolle lustrumeditie in 2016 zijn de voorbereidingen voor de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk weer in volle gang. In 2017 staat de marathon in het teken van de schilder Piet Mondriaan, die in Winterswijk zijn indrukwekkende schilderscarrière begon. We haken aan op het themajaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design: 100 jaar De Stijl’ in samenwerking met Villa Mondriaan maken we een bijzondere Mondriaan Marathon Nationaal Landschap.

We hebben veel geleerd van de eerste vijf edities en stellen alles in het werk om de komende marathon nog aantrekkelijker te maken voor de deelnemers. Met de instelling van een heuse Culinaire commissie krijgt de verzorging voor de lopers onderweg extra aandacht en bij de finish op de Markt wordt alle ruimte gecreëerd om heerlijk bij te komen van de inspanningen.

Nieuwe route

Een bijzonder thema vraagt om een bijzondere route. Dat betekent dat de routemakers enkele mooie plekken waar Piet Mondriaan (vermoedelijk) zijn inspiratie voor zijn vroege schilderwerk heeft opgedaan, in de route opnemen. Het wordt  weer een prachtige route, misschien wel de mooiste, maar zeker de meest kunstzinnige.

We gaan de bypasses voor de fietsers  minimaliseren, zodat lopers en fietsers zoveel mogelijk samen op de route zullen zijn. Wel zo gezellig, want de Marathon Nationaal Landschap blijft een recreatief loopfestijn. Dit evenement wil je niet missen! Meld je aan als solo-loper, duo of trio.

Evenementenorganisatie

De organisatie van dit evenement is in handen van de Stichting Marathon Winterswijk. Belangrijke partner daarin is Atletiekvereniging Archeus.

Vrijwilligers en sponsoren

Vele vrijwilligers en sponsoren dragen hun steentje bij aan de organisatie van dit bijzondere evenement. De opbrengst van het evenement wordt ieder jaar geschonken aan een goed doel.