nlde

Goed doel

De opbrengst van de Marathon Nationaal Landschap wordt ieder jaar geschonken aan een goed doel. Voorwaarde voor de keuze van het goede doel is dat het een lokaal doel of initiatief is. Het goede doel dat gekozen wordt is een jaar lang ‘ambassadeur’ van het evenement en draagt hun betrokkenheid bij het evenement ook zelf actief uit.

Goed doel 2017

Scouting Winterswijk en de G.A. Van der Lugtstichting zijn door het bestuur van de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk aangewezen als goede doelen voor een deel van de opbrengst van de marathon 2017.

De Van Starckenrodegroep is dringend toe aan nieuwe pionierpalen. Het bouwen met deze massief houten palen is een belangrijk en typerend spel voor de scouting. De maatschappelijke rol van de scouting is nog steeds aanzienlijk. Met nieuwe palen kan de scouting gauw 15 jaar vooruit, dus een goede investering.

De G.A. van der Lugtstichting beheert 16 kleinschalige, maar landschappelijk en historisch interessante terreinen in de Achterhoek. Daaronder zijn er een aantal in het Nationaal Landschap Winterswijk. Voor hun werk op het gebied van natuurbeheer en -educatie wil de stichting graag beschikken over vleermuisdetectoren. Het bestuur van de marathon ziet de toegevoegde waarde van de vrijwilligers van deze stichting voor het Nationaal Landschap en wil, indien de opbrengsten dat toelaten, graag een bijdrage leveren aan het invullen van deze wens.

Goed doel 2016

Badge kleinStichting Socorro, hulpverleningsteam Achterhoek, is gekozen tot goede doel 2016. Socorro biedt eerste hulp op evenementen, waaronder ook de Marathon Nationaal Landschap. Bovendien is Socorro vakbekwaam in het coördineren van diverse hulpverleningsteams, het leveren van communicatieapparatuur en medische hulpmiddelen en apparatuur.

Bij calamiteiten is EHBO bij Socorro in vertrouwde handen.

Om sneller ter plaatse te kunnen zijn tijdens grote evenementen, heeft Socorro de wens om scooters in te kunnen zetten.  Met de opbrengst van de editie 2016 wil de organisatie van de Marathon Nationaal Landschap daar graag aan bijdragen.

Goed doel 2015

In 2015 zijn meerdere goede doelen gesteund, zoals Ver. Natuurmonumenten en de stichting Landschapskudde Oost Achterhoek.

Goed doel 2014

In 2014 was Stichting Hunenbulten Sport het goede doel. Deze stichting realiseerde een nieuwe atletiek accommodatie in Winterswijk. Daarbij worden extra voorzieningen voor mindervaliden aangelegd en een evenement of clinic voor mindervaliden georganiseerd.

Goed doel 2013

De stichting Vrienden van het SKB en vereniging Het Museum waren in 2013 als goed doel verbonden aan het evenement. De stichting Vrienden van het SKB ontving een cheque voor de inrichting van het Kinderpriklab en de buitenspeeltuin. Het Museum ontving een cheque voor de restauratie en inrichting van de oude bakkerij in het nieuwe belevenismuseum in de Meddosestraat.

Goed doel 2012

In 2012 was de Stichting Nina het allereerste goede doel. Stichting Nina is de stichting van Ingrid en Norbert Olthof die hun 11-jarige dochter verloren aan een hersenstamtumor. Met hun stichting zamelen zij  geld in om onderzoek naar hersenstamtumoren bij kinderen te steunen.